Küldetésünk

Az Európa országaiban és Magyarországon zajló társadalmi és gazdasági változások a 21. század egészségügyi rendszereit teljesen új kihívások elé állítják.

Az AIPM víziója:
Egy olyan egészségügyi rendszer kialakítása, amely biztosítja, hogy
...a magyar emberek hosszabb és egészségesebb életet éljenek,
...csökkenjen a magyar emberek és más európai ország lakosai közötti különbség a várható élettartam és az egészségben eltöltött évek számának tekintetében,
...a magyar betegek időben hozzáférjenek az innovatív terápiákhoz és az egészségügyi szakemberek megfelelően alkalmazzák azokat.

Az AIPM missziója:
Célkitűzésünk a megfelelő megelőzés és kezelés biztosítása a megfelelő betegnek, a megfelelő időben. Feladatunk annak ismertetése és elismertetése az egészségügyi környezetet formáló döntéshozók, szervezetek és egészségügyi szakemberek körében, hogy az innovatív gyógyszerek mekkora szerepet játszanak a magyar emberek hosszabb és egészségesebb életének elérésében, valamint hogy az innovatív gyógyszereket gyártó vállalatok magyarországi tevékenységük révén mekkora nemzetgazdasági értéket teremtenek.

Tagvállalataink az innovatív gyógyszerek fejlesztése mellett együttműködések révén hozzájárulnak a társadalmi szükségletek kielégítéséhez. Közös célunk, hogy megszűnjenek az egészségügyi ellátásban fennálló különbségek, felgyorsuljon a betegek hozzáférése az innovatív készítményekhez és növekedjen a terápiák biztonságossága. Együtt dolgozunk az egészségügy különböző szereplőivel azért, hogy gyakorlati megoldások szülessenek e célok elérése érdekében.

Jövőképünk

A jövőképünk egy modern, fenntartható egészségügyi rendszer, amely:

  • elősegíti a betegek egyenlő és gyors hozzáférését a legjobb és legbiztonságosabb gyógyszerekhez,
  • támogatja az innovációt,
  • bevonja a polgárokat az egészségükkel kapcsolatos döntésekbe,
  • biztosítja a legmagasabb biztonsági szintű gyógyszerellátást,
  • hozzájárul az egészséges munkaerő fenntartásához.

A kiegyensúlyozott egészségügyi költségvetés és az egészségesebb és termelékenyebb munkaerő nagyban segítik a gazdasági növekedést és az ország versenyképességének fenntartását. Egy ilyen modern egészségügyi rendszer képes a leghatékonyabban biztosítani azt, hogy a jelenlegi és jövőbeni egészségi problémák leküzdéséhez szükséges innovatív készítmények elérhetőek legyenek és a lakosság egészségi állapota javuljon.

Az egyesületünk, illetve a tagvállalataink magyarországi tevékenységeire is teljes mértékben vonatkoznak Richard Bergströmnek, az EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) általános igazgatójának alábbi szavai:
„A gyógyszeripar soha nem látott változásokon megy keresztül. (…) Ezekben az időkben még inkább fontos felmutatnunk a gyógyszereink értékét az emberek életében és az iparág értékeit Európa gazdaságában. Mindemellett fenn kell tartanunk elkötelezettségünket, hogy nyitottabbak, átláthatóbbak és felelősebbek legyünk mindabban, amit teszünk."