Felkészületlenül érkezünk az orvoshoz – applikáció javítana a helyzeten (Inforádió)

2021.07.29. | Kategóriák: Sajtómegjelenések

A AIPM kutatása szerint a magyarok nem igazán készülnek tudatosan az orvosi vizitekre, a kelleténél ritkábban mennek szűrővizsgálatokra, és gyakran fordulnak az internethez a kézhez kapott leleteik magyarázatáért.

A betegek tájékozottságának növelése érdekében hazai szakemberek bevonásával egy új mobiltelefonos alkalmazás készült.

Az AIPM által fejlesztett TájékozottBeteg applikáció:

  • Segít alaposan felkészülni az orvosunkkal történő találkozásra. Az applikációban található speciális űrlap előzetesen segít átgondolni a felmerülő kérdéseket, amelyeket – az azokra kapott válaszokkal, a szedett gyógyszerekkel és a következő találkozó időpontjával együtt – el is menthetünk, illetve az űrlapot e-mailben elküldhetjük vagy kinyomtathatjuk, és a találkozóra magunkkal vihetjük.
  • Összesíti a kor alapján ajánlott, személyre szabható szűrővizsgálatokat, amelyeket vizsgálatonként a naptárunkba is elmenthetünk.
  • Ezen felül tartalmaz: laborlelet-értelemző szótárt, különböző betegségekkel kapcsolatos tényeket és tévhiteket, a magyar onkológiai betegút állomásait a tünetek jelentkezésétől, illetve a szűréstől kezdve a gyógyult beteg utánkövetéséig, valamint gyermekkori és felnőttkori védőoltásokkal kapcsolatos információkat.

A teljes cikk megtekintése 

Vissza